Vlees met een goede herkomst

Elke Keurslager is verantwoordelijk voor zijn eigen inkoop. Wij kiezen voor kwaliteit en voor aansprekende vleesconcepten: traceerbaar van boer tot bord en geproduceerd op dier- en milieuvriendelijke wijze. Als ambachtelijke slager zijn wij niet alleen bezig om voor u elke dag de lekkerste producten te maken. Wij selecteren ook met zorg uw vlees. Daar ligt namelijk de basis van de ambachtelijke kwaliteit die u van ons mag verwachten. Een aspect wat wij zeer belangrijk vinden is het welzijn van de dieren. Daarom kiezen wij uitsluitend voor het vlees uit de streek, omdat we dan zeker weten waar het vandaan komt en op welke wijze om is gegaan met het welzijn van de dieren.

Lokale vleesconcepten genieten de voorkeur, maar daarnaast hebben we ook voor verschillende buitenlandse concepten gekozen.
U leest hier het waarom van onze keuze.

Rundvlees van Hoeve de Groenzoom

Rundvlees

Puur ambachtelijk en authentiek rundvlees van goede komaf. Vlees met een goed verhaal van dieren uit de streek. Alle runderen lopen los op stro in royale ruimten waar zowel de koeien als de stieren de ruimte krijgen om een rustig leven te leiden. Ze worden gemest met een uitgekiende voedingsmix, wat uiteindelijk het beste rundvlees oplevert.

De runderen grazen in het natuurgebied De Groenzoom. Hier hebben de runderen de ruimte en de vrijheid om te eten wat ze maar willen. Ze leiden er een leven zonder onrust en stress en zorgen op die manier voor botermals rundvlees.

Runderen van het Belgische witblauw ras
De runderen van het Belgische witblauw ras leveren ons het lekkerste vlees. Dit vlees voldoet aan onze eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet u dat u bij ons altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.

Topvarken

Varkensvlees van Topvarken met Ster

Topvarkens met Ster zijn varkens die in Nederland gefokt zijn in ruime stallen waar ze voldoende bewegingsruimte hebben en een natuurlijk dag- en nachtritme. En voor de varkens is er ook voldoende afleidingsmateriaal aanwezig zodat ze zicht niet vervelen. Bij deze dieren wordt een minimun aan antibiotica gebruikt waardoor het vlees zo puur mogelijk blijft. De varkens van Topvarken groeien op volgens het Beter Leven niveau met Ster.

Kalfsvlees

Kalfsvlees van de lokale boer

Kalvermester Leo de Jager uit Lekkerkerk houdt al meer dan dertig jaar kalveren Gemiddeld gaat het om zo’n 200 kalveren, van verschillende rassen. Ze zijn afkomstig van verschillende  zuivelboerderijen in de Krimpenerwaard. De eerste weken is het belangrijk dat ze voldoende biest meekrijgen. Kalfsvlees is mooi, zacht vlees. Het heeft een bepaalde frisheid, die je ook wel bij lamsvlees proeft. 

Lamsvlees

Lamsvlees uit de regio

Het juiste voer is essentieel voor de kwaliteit van het vlees. Elke schapenhouder bepaalt zelf wat de beste voeding is. Hoe beter de leefomstandigheden van het lam, hoe beter de kwaliteit en de smaak van het vlees. Dat betekent vooral: genoeg beweging. Ons lamsvlees is afkomstig lokale boeren. Geen grote kuddes dus, maar kleine aantallen schapen die alle tijd en ruimte krijgen om lekker in de wei te grazen. En dat proef je!

De Boerderijkip

Boerderijkip is een 100% Hollandse kip met meer smaak en een beter leven. De boerderijkippen zijn van een langzaam groeiende ras: de Hubbard.
Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd. Boerderijkippen hebben meer ruimte om te leven. Waar bij reguliere kippen ca. 20.000 kippen in een stal worden gehouden, is dat bij boerderijkippen maximaal 14.000 kippen.

Natuurlijk scharrelen
Het natuurlijke scharrelen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dankzij het strooien van extra graan tijdens controlerondes en het plaatsen van balen stro voor extra afleiding. Boerderijkippen hebben 24 uur per dag beschikking over water en voer. Het voer is overigens 100% plantaardig, dat voor minimaal 70% uit graan bestaat.

Boerderijkip

't Hof van Blankendaal, keurslager

Dorpsstraat 26
1747HD Tuitjenhorn
0226394668
653565268

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten